Ring Battery video doorbell plus Review

Inhoudsopgave

Overzicht

De Ring battery video doorbell plus is de beste batterij deurbel van Ring en de nieuwste deurbel van Ring op het moment van schrijven. Hij kost €179,99 op de Ring website. Naast de standaard ring features valt deze deurbel op door zijn hoge kwaliteit beeld, met 1536p HD video is dit een stuk meer dan de 1080p HD video van de meeste camera deurbellen. Daarnaast probeert de deurbel door middel van infrarood licht, het nachtzicht, wat normaal zwart-wit is, kleur te geven. Ook heeft deze deurbel instelbare bewegingsdetectie zones, zo kan je een aparte zone instellen voor pakket detectie en bijvoorbeeld bepaalde gebieden uitsluiten van bewegingsdetectie.

Aangezien deze deurbel draadloos is, levert hij in op functionaliteiten die je wel hebt met de meeste bedrade slimme deurbellen. Zo heeft de ring battery video doorbell plus geen pre-roll, dit betekent dat je wanneer je na een melding de live video opent, je niet kan zien wat er daarvoor gebeurd is.

Features

Naast de standaard ring features, waaronder; verbinding met de Ring app, bewegingsdetectie, tweerichting spraak, livebeeld, snelle reacties en Alexa integratie heeft de Ring battery video doorbell plus een aantal features die je niet overal terugziet. Dit zijn;

  • Gekleurd nachtzicht, deze deurbel doet dit door middel van infrarood licht, dit voegt een beetje kleur toe, dit is echter niet realistisch en voegt dus weinig toe.
  • Instelbare bewegingsdetectie zones, zodat je bewegingsdetectie voor bepaalde delen van het beeld uit kan sluiten, of juist aparte dingen instellen voor bepaalde gebieden.
  • Pakket herkenning, herkenning die specifiek op pakketjes op de stoep let
  • Top-tot-teen zicht, waarin sommige deurbellen verticaal afgesneden worden, is dat bij deze deurbel niet het geval. Door de fish-eye lens kun je bezoekers van top-tot-teen zien, zelfs als ze dichtbij de bel staan.
  • 1536p HD-video, dit is een stuk hogere beeldkwaliteit dan de meeste camera deurbellen, die over het algemeen 1080p of zelfs 720p beeld hebben. 

Aangezien deze camera bedraad is, is er wel ingeleverd op wat functionaliteit, zo heeft deze deurbel geen pre-roll. Wanneer je je livebeeld opent kun je dus niet zien wat er aan vooraf gegaan is.

Abonnement

Voor veel (volgens ons) essentiële functies van ring deurbellen is een abonnement nodig op ‘Ring Protect’. Zonder dit abonnement heb je nog wel standaardfuncties zoals meldingen bij bewegingsdetectie, livebeeld en tweerichtingsspraak. Zonder het abonnement mis je echter een hoop functionaliteit, waaronder het opslaan van video, personendetectie en het terugkijken van snapshots. Als je dus een Ring deurbel koopt is het aan te raden om dit abonnement erbij te nemen. De kosten hiervoor zijn als volgt; 3,99/maand of 39,99/jaar voor 1 apparaat, en €10/maand of €100/jaar voor meerdere apparaten.

Lees meer op de ‘Ring protect’ pagina van Ring.

De batterij

Aangezien deze deurbel met een herlaadbare batterij werkt in plaats van een vaste bedrading is het belangrijk om hier ook wat over te vermelden.

Batterijduur

We hebben geen tijd gehad om dit zelf te testen, maar volgens reviews gaat de batterij van de Ring battery video doorbell  plus ongeveer een maand mee, je zult het dus elke 4 weken moeten opladen. Het opladen duurt ongeveer 12 uur, in die 12 uur heb je dus geen deurbel. Je zou dit op kunnen lossen door een extra batterij te kopen voor 29,99.

Batterijduur verlengen

Je kan de batterijduur eventueel verlengen door bepaalde instellingen aan te passen, de instellingen die het meeste invloed hierop hebben zijn; snapshot frequentie, videolengte en bewegingsdetectie frequentie.

  • Snapshot Frequentie; maakt om de zoveel tijd een foto, je kan kiezen tussen elk uur of elke 15 minuten. Kiezen voor een uurlijke snapshot is beter voor de batterij
  • Videolengte; bepaalt hoelang er op wordt genomen wanneer beweging gedetecteerd wordt, een kortere videolengte zorgt voor een langere batterijduur.
  • Bewegingsdetectie frequentie; bepaalt hoe regelmatig de deurbel controleert op beweging. Een lagere bewegingsdetectie frequentie betekent een langere batterijduur.

We hebben nog niet de kans gehad om uit te testen wat voor effect deze veranderingen zullen hebben.

Bedrade aansluiting mogelijk

Ook is het mogelijk om deze deurbel aan een vaste stroombron aan te sluiten. Dit kan door middel van een aparte ring adapter, en in veel gevallen is het ook mogelijk om de verbinding van je oude deurbel te gebruiken.Als je van plan bent deze deurbel bedraad te gebruiken moet je echter rekening houden met een paar dingen;

  • Je zal het nog steeds moeten opladen, de aansluiting zorgt voor een ‘trickle charge’, de batterij zal dus heel langzaam opladen, waardoor je minder vaak de deurbel op hoeft te laden.
  • Om de batterij te besparen hebben draadloze camera deurbellen over het algemeen minder functionaliteit, zo heeft deze deurbel geen pre-roll. Deze functionaliteit krijg je ook niet terug als je deze deurbel bedraad gebruikt.

Wanneer een bedrade aansluiting mogelijk is, is het in veel gevallen beter om te kiezen voor een camera deurbel die bedoeld is als bedrade camera deurbel. Als je specifiek een Ring wilt, kun je kijken naar de ‘Ring video doorbell pro 2 wired’, deze is wel een stuk duurder. Ook kun je kijken naar de Ring ‘video doorbell wired’, een ware bedrade prijs/kwaliteit knaller.

Installatie

De installatie van de ring battery video doorbell plus is heel simpel en in veel gevallen te doen met alleen de inhoud van de verpakking (er wordt zelfs een schroevendraaier meegeleverd). Je schroeft de deurbel simpelweg op de plek waar je hem wilt naast je voordeur en volgt de installatie op de Ring app. Er is ook een boekje meegeleverd met een hele duidelijke uitleg.

Conclusie

Samengevat, de Ring Battery Video Doorbell Plus, geprijsd op €179,99, biedt een indrukwekkende combinatie van hoogwaardige functies en gebruikersgemak voor een draadloze deurbel. De 1536p HD-videokwaliteit, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de standaard 1080p, zorgt voor haarscherpe beelden. Hoewel het gekleurde nachtzicht niet geheel realistisch is, draagt het bij aan betere zichtbaarheid. Unieke functies zoals instelbare bewegingsdetectiezones en pakketdetectie verhogen de functionaliteit aanzienlijk.

Het ontbreken van pre-roll functionaliteit kan voor sommigen een minpunt zijn, maar dit wordt gecompenseerd door de veelzijdigheid en draadloze ontwerpflexibiliteit. De mogelijkheid tot bedrade aansluiting voegt extra gebruiksgemak toe, hoewel het de functionaliteit van een volledig bedrade deurbel niet volledig evenaart.

De batterijduur van ongeveer een maand, hoewel afhankelijk van instellingen en gebruik, biedt redelijke autonomie, maar vereist maandelijkse oplaadmomenten. Overwegingen zoals de extra kosten voor het ‘Ring Protect’ abonnement zijn essentieel voor het maximaliseren van de functies.

Eenvoudige installatie en de integratie met de Ring app maken deze deurbel toegankelijk, zelfs voor degenen die niet technisch onderlegd zijn. De Ring Battery Video Doorbell Plus is daarmee een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een slimme, draadloze deurbel met hoogwaardige functies.